המלצה על יצאת גדול


ברצוני לרשום כמה מילות חמות ותודה מיוחדת לדודי על היחס החם, המקצעיות, המסירות , על האמינות,   קרא עוד..

10 דברים שחברות הובלות לא רוצות שתדעו

תכנית הטלוויזיה "יצאת צדיק" לימדה את כולנו כיצד להיזהר מחאפרים. למרות זאת הרמאים עוד לא נעלמו. להפך הם רק הולכים ומתרבים. גם בתחום ההובלה מסתתרים לא מעט חאפרים שמרמים את הלקוחות ומשקרים להם מתחילת התהליך ועד סופו. להלן 10 דברים שחברות הובלות לא רוצות שתדעו.

  1. ביטוח – לא כל מוביל עושה לעצמו ביטוח. במצב בו המשאית נגנבה או שהתכולה נגנבה, יכול להיות שלא יהיה מי  שיפצה אתכם. חשוב לדרוש הוכחות לכך שלחברת ההובלה יש ביטוח. מדוע המובילים לא רוצים לעשות ביטוח? כי מדובר בהשתתפות עצמית לא קטנה ולכן הרמאים משקרים כשהם נשאלים.
  2. המשאית -  נכנסתם לאתר, התרשמתם מהמשאית החדישה והזמנתם את חברת ההובלה. רוב הסיכויים שבכלל לא תקבלו את אותה המשאית. התמונות לאתר, במקרים רבים, הן להמחשה בלבד אז אם מדובר בחאפר, יכול להיות שיגיע טנדר עם ברזנט. חשוב לברר בדיוק איזו משאית אתם מקבלים כדי שלא יהיו אי הבנות בהמשך.
  3. מע"מ -  טריק ידוע שלא קשור אך ורק לחברות הובלה. אנשי ההובלה מציגים מחיר מסיים, וכשמגיע הזמן לשלם נזכרים לומר הוא לא כלל מע"מ. יש לברר לפני ההובלה עם המחיר כולל או לא כולל מע"מ. לכן חשוב לעבוד עם חוזה חתום מראש ולא לחכות לרגע האחרון. כמו כן אל תשלמו את כל הכסף מראש כאשר מדובר בהובלה גדולה. עדיף לשלם חצי בהתחלה, או אפילו לשלם רק אחרי ביצוע העבודה.
  4. מה קורה בזמן ההובלה: החלטתם שלא לנסוע ביחד עם המובילים אלא להגיע לבד מאוחר יותר? יכול להיות שבינתיים הם  הם ינצלו את הזמן לצרכים הפרטיים שלהם או יעשו עוד הובלות במקביל עם המשאית כאשר הרהיטים שלכם מתערבבים ברהיטים אחרים ונוצר בלגן. מוביל איכותי צריך להתחייב אך ורק לכם. לכן עדיף להיות ההובלה האחרונה באותו היום ולא הראשונה.
  5. תוספות מחיר – נציג הגיע אליכם וסגר אתכם על המחיר מראש? ביום ההובלה הוא יכול להמציא כל מיני תירוצים כמו עליית מחיר הדלק ואי חישוב נכון של הדברים. התעקשו לשלם את המחיר המקורי. בנוסף יש חאפרים שקבועים מחיר אחד בשיחה טלפונית וביום ההובלה טוענים שלא הייתה הצעת מחיר כזאת ולא נבראה. אל תשחקו איתם בטלפון שבור.
  6. איחור -  חאפרים נוהגים לאחר. קבעו איתם מוקדם יותר מהזמן בו אתם רוצים שהם יגיעו כדי שיהיה מרווח ביטחון. רצוי אפילו להכניס לחוזה סעיף המפצה אתכם על איחור. כאשר מודבר בהעברת מפעלים או משרדים  -  זמן הוא כסף. אל תתנו לאף אחד לנצל אתכם במצב הזה.
  7. מחירים מופרזים -  ישנו טווח מחיר מקובל בשוק להובלות. לכן כדאי להציץ במחירונים בכמה שיותר אתרים. בדקו את טווח המחירים הנהוג ואל תזמינו לפני שביררתם. מובילים רמאים עלולים לנצל אנשים לחוצים ולהמציא מחירים כפולים.
  8. מחיר זולעבודה זולה: חברה מסוימת מציעה לכם מחיר זול? יכול להיות  שמדובר בעבודה זולה כך שהציוד יגיע לדירה שלכם באיחור, שבור ומלוכלך.
  9. חוזה: המוביל לא רוצה לחתום אתכם על החוזה? סימן שמשהו כאן מסריח. יכול להיות שהוא לוקח מע"מ מהלקוחות אבל לא משלם אותו וכך הכסף מגיע ישר לכיס שלו.
  10.  שירותי אריזה: חברות הובלות רבות מספקות שירותי אריזה אבל לא כולן מומחים גדולים וידועים כיצד לארוז בצורה נכונה. חשוב לבדוק שאתם מקבלים שירות אריזה מקצועי. במידה ולא -  פשוט עשו זאת בעצמכם.

אלו היו 10 דברים שחברות הובלות לא רוצות שתדע. לרשימת מובילים אמינים -  לחץ כאן.

מאמרים נוספים:

טיפים למעבר דירה 





רוצה הצעת מחיר חינם?

לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות מצדכם ממאגר בעלי מקצוע של "יצאת גדול" לחץ כאן

*
*
*
מקצוע*
...Loading...
מחפש בעל מקצוע אחר
תחומים נוספים
מונחים נוספים
על האתר
על האתר
X
דוא"ל: