המלצה על מדריך יצאת גדול


הרגע יצא מביתי שמוליק, מתקן מכונות כביסה מרעננה (עמ׳ 81), שתיקן מכונת כביסה בשירות מצויין ומחיר הוגן. תודה על המדריך:) אילן   קרא עוד..

תיקון מכונת כביסה

טוב לדעת

 הקפידו על שימוש נכון בחומרי הכביסה, נקו את הפילטר אחת לחודש, מנעו אבנית ואל תדחסו עודף כביסה. כך תאריכו את חיי המכונה ותמנעו תקלות. 

     

  • בעלי מקצוע
  • תיקון מכונת כביסה


תיקון מכונת כביסה

טיפים לשמירה על מכונת הכביסה| תקלות נפוצות| ממה להיזהר

רובנו מפעילים את מכונת הכביסה כמעט מדי יום. באמצעות הקפדה על כמה כללי התנהגות פשוטים ועל תחזוקה נכונה ניתן לחסוך כסף בחשבון החשמל, בחשבון המים ובהוצאה מיותרת על תקלות שניתן למנוע מראש. תחזוקה מונעת, מה ניתן לתקן לבד ומתי חייבים להזמין טכנאי. 

 

טיפים לשמירה על מכונת הכביסה או במילים אחרות:

תחזוקה מונעת

1.      הקפידו על שימוש נכון בחומרי הכביסה

התאימו את כמות אבקת הכביסה המתאימה לסוג התוכנית המפועלת. אנשים נוטים לשים את חומרי הניקוי במיקום לא מתאים. במרבית המכונות יש שלושה תאים במגירת חומרי הניקוי: התא עם ציור של פרח הוא התא של מרכך הכביסה. התא עם שני הקווים הוא התא המתאים לאבקת כביסה במרבית תוכניות הכביסה. התא שמצויר עליו רק קו אחד מיועד לאבקת כביסה, אבל רק במקרה של הפעלת תוכניות ארוכה שכוללת השרייה. ברגע שלא מקפידים לשים את החומרים במקום הנכון מתחילות בעיות. הבעיה הגדולה היא אם שמים אבקת כביסה ביחידה של המרכך. זה גורם לסתימה במערכת ומונע מפעולת המרכך לעבוד בפעם הבאה. אבקת כביסה לפי הצורך  אם הבגדים יוצאים עם אבקה או עם חורים, רוב הסיכויים ששמנו יותר מדי אבקה מהכמות המומלצת. היום יש קפסולות מדויקות של נוזל כביסה שניתן לזרוק למכונת הכביסה. אם אינכם משתמשים בקפסולה, חשוב לשים את כמות האבקה לפי הוראות היצרן על הקופסא.

 

2.      נקו את הפילטר אחת לחודש

מומלץ לנקות את הפילטר אחת לחודש. הוא נמצא לרוב בחזית המכונה, בצד ימין למטה. הפילטר נשלף בהברגה ידנית ויש לנקות אותו תחת מים זורמים. אם מקפידים על כך זה מונע תקלות בהמשך. אפשר להניח סמרטוט מתחת לדלת הפילטר ולתת למים הכלואים בין התוף למשאבה לזרום החוצה. מצטברת שם לרוב כמות של כליטר מים ונטייה ללכלוך ולמטבעות להצטבר שם. הניקוי התקופתי יכול למנוע בהמשך בעיות של סתימה בצנרת הניקוז.

3.      סחיטה במהירות גבוהה תחסוך לכם בהוצאות ייבוש

סחיטה במהירות מירבית המותרת לתכנית המבוקשת, מקצרת משמעותית את משך הייבוש וחוסכת חשמל.

 

4.      מלאו את המכונה רק 3/4 מהקיבולת הנפח שלה

חשוב לא למלא את המכונה עד אפס מקום, אלא רק 3/4 מנפח הקיבולת שלה. גם אם המכונה מותאמת ל-7 ק"ג , יחד עם המים משקלה יגיע ל- 12-11 ק"ג. לכן, אסור להעמיס יותר מדי כביסה במכונה.  עדיף להשאיר מרווח של חמש אצבעות לפחות, בין הכביסה לסיומת של התוף, אחרת העומס יכביד על ציר המכונה ויהרוס אותה. התוף יפסיק להסתובב והבגדים שבאמצע ישארו רטובים ולא יקבלו סחיטה כמו שצריך.

 

5.      תוכנית 15 דקות מתאימה רק לרענון בגדים

זו טעות להכניס בגדים למכונה ל-15 דקות ולשים בתא חומרי הניקוי אבקת כביסה. לזמן כה קצר יש לשים רק מרכך, מפני שבתוכנית של 15 דקות אין חימום של המים והאבקה לא תימס אלא תישאר על הבגדים. זו תוכנית שמתאימה רק לאוורור של בגדים ורענון שלהם. אם האבקה לא נמסה זה יכול לגרום להיווצרות של גושי אבקת כביסה במערכת הניקוז. בתוכניות קצרות אנו שמים במכונה בדרך כלל בגדים לאחר שימוש חד פעמי. עבור כך אין טעם להפעיל תוכניות ארוכות הלוקחות שעתיים. עדיף לבחור תוכניות קצרות של 40 דקות.

 

6.      רוצים לחסוך בחשמל? הקפידו על מגבות בגודל בינוני

מגבות גדולות מדי ממלאות את מכונת הכביסה וגורמות בטווח הארוך להוצאה כספית גדולה של מים וחשמל.

 

7.      אל תשתמשו בטמפרטורה גבוהה מדי שלא לצורך

עיקר התצרוכת החשמלית במכונת כביסה היא עבור חימום המים.  לכן, אם אין צורך ניתן בהחלט להסתפק בטמפרטורה של 40 -30 מעלות עבור כביסה שאינה מלוכלכת מדי ואין חובה להרתיח את הכביסה. זה שומר על הבגדים וחוסך.

 

     8. כדאי לבדוק האם תעודת האחריות שהוענקה לכם בעת רכישת המוצר עדיין בתוקף

חשוב לשמור אותה ולאגד במקום אחד את כל החשבוניות ותעודות האחריות.

     9. לא לנסות בכוח 

 

פעמים רבות קורה שדלת מכונת כביסה נתקעת ולא נפתחת ובינתיים הבגדים כלואים בפנים. אין למשוך בכוח את הדלת ולגרום לנזק.  

     10. האויב הגדול: מים קשים ואבנית

צנרת מכל סוג אוהבת מים נקיים ככל האפשר, דבר שלא תמיד קל לספק. המים בישראל עשירים יחסית ביוני סידן ("מים קשים") שיוצרים עם הזמן משקע של סידן פחמתי ("אבנית"). האבנית גורמת להסתיידות הצנרת הפנימית של המכונה או נאספת סביב גוף החימום שלה ופוגעת באפקטיביות שלו. בכך מתבזבזת אנרגיה והבגדים יוצאים פחות נקיים.  

הדרך הפשוטה להתמודד עם אבנית היא באמצעות מסיר אבנית ייעודי, מהסוג שאפשר לרכוש בכל חנות לחומרי ניקוי. התדירות המומלצת לשימוש היא פעם בשלושה חודשים, כשאחת לשנה מומלץ לבצע ניקוי תוך כדי הפעלה סדירה בתוכנית הרתחה. שיטה נוספת היא להוסיף "תוסף מרכך מים" (חלק ממסירי האבנית יכולים לשמש למטרה הזו, במינון מתאים).

חשוב להדגיש שחלק ממסירי האבנית ומרככי המים אינם מומלצים לניקוי מכונת כביסה, ועלולים להסב לה נזק, לכן כדאי לקרוא את ספר ההפעלה של היצרן ולראות במה הוא ממליץ להשתמש. מומלץ מאד להשתמש ב"מונע אבנית", מתקן פשוט, זול וקל להתקנה שמתחבר בין הברז וצינור הכניסה ומסנן את המים. אפשר למצוא את המתקן הזה בחנויות לחומרי בניין ורשתות עשה זאת בעצמך. 

תקלות נפוצות

התקלה הראשונה והנפוצה ביותר היא סתימה במשאבה או באחד מהצינורות. עלות פתרון תקלה זו היא עלות ביקור בלבד היות ואין צורך בהחלפת חלק כלשהו.

תקלה שנייה היא משאבה מקולקלת. עלות משאבה חדשה נעה בין 160-250 שקלים, ע"פ סוג המכונה.

תקלה שלישית היא גוף חימום מקולקל. עלות חלק זה נעה בין 120-140 שקלים. לעלות החלקים יש להוסיף את עלות הביקור. לכן, תיקון רוב התקלות במכונה אמור לעלות החל מעלות ביקור של טכנאי מכונות כביסה ועד החלפת משאבה - בין- 180 ש"ח ל- 430 ש"ח.

בעיה נדירה יותר, היא תקלה בבולמי הזעזועים של מכונת הכביסה. 

הבגדים יוצאים עם ריח רע ועם לכלוכים קטנים. הבעיה נעוצה באבק, זוהמה ושאריות סיבים שהצטברו בתוך המערכת. כדי לנקות את הפסולת הזו, כדאי להפעיל את מכונת הכביסה ללא תכולה על 90 מעלות, כשלפני ההפעלה, תשפכו חומץ לפתח הסבון / מרכך. הטמפרטורה הגבוהה, יחד עם החומץ ינקו את הצנרת באופן יעיל למדי.

סימני חלודה או אבנית מתחת לפתח המכונה. (כאשר מדובר בפתח קדמי). סימנים כאלה מעידים בדרך-כלל על בעיה באיטום מכונת הכביסה. הזמינו טכנאי לפני שתגיע ההצפה.

 דלת מתעקמת. אם הדלת של פתח המכונה לא נסגרת בצורה מושלמת, לרוב כתוצאה מהתעקמות הצירים שלה, זוהי ככל הנראה תחילתה של בעיה שתסתיים בהחלפת אותה דלת.

 הצפה של תא האבקה. במצב טבעי פעולת המכונה כוללת שטיפה של תא האבקה ותאי החומרים האחרים, עם מים שמזרימה לתוך התוף. כשהתאים לא מתרוקנים זה מעיד על היווצרות של סתימה או בעיית משאבה.

 תקע עקום. כמו כל מכשיר עם גוף חימום, מכונת כביסה צורכת הרבה חשמל במהלך פעולתה (גם אם לזמן קצר). כבל, תקע או שקע פגומים עלולים להתקצר ולהישרף והסימן המקדים יכול להיות התעוותות של התקע, שינוי בצבע השקע, אזורים שרופים או מותכים וכו'. במקרים כאלו אין להזמין טכנאי מכונות כביסה אלא חשמלאי.

פעילות איטית וממושכת. אם מחזור כביסה שנמשך בעבר שעה וחצי נמשך פתאום שעתיים משהו לא עובד כראוי – משאבה, צינור ניקוז, המנוע או חלקים אחרים. בחלק מהמקרים תיקון בזמן יכול לצמצם את הנזק.

 התקצרות של מחזורי כביסה. אם הכביסה מתכבסת פתאום מהר מדי ייתכן שחלק מהרכיבים לא עובד כשורה.

קולות משונים. אם המכונה מתחילה להשמיע חריקות, לגנוח או לצלצל, ניתן להניח שיש בעיה שרק תחמיר והנזק עלול לגדול. לדוגמא, צליל שמקורו בנזק לאחד ממיסבי תוף הכביסה, צפוי לגבור כששאר המיסבים ייהרסו כתוצאה מחוסר איזון. צליל השתנקות של משאבה שהחלה לזייף אומר שהיא מתקרבת לסוף חייה.

ממה להיזהר

נורות האזהרה צריכות להידלק, כאשר אומרים לכם שעלות ביקור היא 40 ש"ח. באמת נראה לכם הגיוני שמישהו יבוא עד לביתכם תמורת סכום זה? אותו טכנאי תמיד ימצא שיש 'תקלה רצינית ביותר' ויגלה שצריך להחליף חצי מכונה. את עלות הביקור הזול אתם תשלמו ביוקר במחירים מנופחים של חלקים, שעשויים להיות תקינים לחלוטין.

כאשר טכנאי מכונות כביסה מחליף חלק כלשהו, יש לדרוש לראות את החלק החדש באריזתו המקורית וכן להשאיר בידכם את החלק המוחלף.

  


רוצה הצעת מחיר חינם?

לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות מצדכם ממאגר בעלי מקצוע של "יצאת גדול" לחץ כאן

*
*
*
מקצוע*
...Loading...
מחפש בעל מקצוע אחר
תחומים נוספים
מונחים נוספים
על האתר
על האתר
X
דוא"ל: